Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan saucijzenbroodje
Een vegan saucijzenbroodje kun je óók heel makkelijk maken met de Peas Maker Stukjes. Soms hebben we zo’n zin in een ouderwets saucijzenbroodje en dan is het fijn dat je dit meteen kunt maken. De kans is namelijk groot dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt. Het was voor ons dus belangrijk dat je met maar een paar ingrediënten, op een makkelijke manier, gewoon thuis, een heerlijk vegan saucijzenbroodje kunt maken.
En, we kunnen zeggen dat dit erg goed is gelukt. We moeten je wel alvast waarschuwen want dit recept is voor vijf vegan saucijzenbroodjes. En voordat je het door hebt zijn ze op. Wij snappen er ook altijd niks van…😂
Lees snel verder hoe we deze populaire hartige snack helemaal vegan en sojavrij maken.
Vegan saucijzenbroodje
(sojavrij)
Aantal: 5 stuks
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Vegan saucijzenbroodje
(sojavrij)
Aantal
5 stuks
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
50 minuten
Ingrediënten
- 50 g Peas Maker Stukjes
- ½ tl zout
- ½ tl uienpoeder
- ¼ tl nootmuskaatpoeder
- ¼ tl zwarte peper
- 1 el paneermeel (+ 1 el water)
- 1 el HP saus
- 5 vellen bladerdeeg (diepvries)
Zo maak je het
1.
Doe de Peas Maker Stukjes in een kom en giet hier kokend water op. Laat wellen voor minstens 5 minuten. Zeef de stukjes en maal fijn in een keukenmachine. Leg alles terug in een kom en voeg hier het zout, de uienpoeder, nootmuskaatpoeder en zwarte peper aan toe. Meng alles goed.
2.
3.
Wat is een vegan saucijzenbroodje?
Het saucijzenbroodje is in Nederland niet meer weg te denken. Je kunt ze warm krijgen bij de bakker, ze liggen in de supermarkt maar ook op treinstations en pompstations kun je ze krijgen. Wanneer het saucijzenbroodje is ontstaan weten we niet precies maar het idee van gekruid gehakt dat in deeg wordt gerold werd al toegepast in de Griekse en Romeinse tijd. De reden hiervoor was dat het deeg het vlees langer houdbaar zou houden. Dus, minder snel bederfelijk. Het traditionele broodje wordt nog steeds gemaakt met vlees. Maar wij laten je graag zien hoe je dit makkelijk kunt omtoveren tot een vegan saucijzenbroodje. En, we verklappen alvast dat dit helemaal niet moeilijk is. Lees snel verder om te weten hoe wij dit doen.
Hoe maak je een vegan saucijzenbroodje?
Zoals we hierboven al hadden aangegeven is het helemaal niet moeilijk om een vegan saucijzenbroodje te maken. Je hebt maar 8 ingrediënten nodig (waarvan de meeste kruiden en specerijen zijn die waarschijnlijk al in je keukenkastje staan).
Eerst wellen we de Peas Maker Stukjes in gekookt water voor ongeveer 5 minuten. Dan zeven we de stukjes en malen we de stukjes helemaal fijn in een keukenmachine. Dit leggen we vervolgens weer terug in een kom waar we dan het zout, de uienpoeder, nootmuskaatpoeder en zwarte peper aan toevoegen. Dit roeren we goed zodat alles gemengd is. In een klein kommetje mengen we het paneermeel met wat water en dit voegen we ook toe aan de vulling samen met de HP saus. Dit roeren we vervolgens ook weer goed door het mengsel.
Dan verdelen we de vulling over vijf bladerdeegvellen. Dit vouwen we goed dicht. De vegan saucijzenbroodjes bakken we vervolgens af in de oven.
Wanneer eet je een vegan saucijzenbroodje?
Wanneer niet zouden we zeggen!😉 Maar een vegan saucijzenbroodje is gewoon een perfecte hartige snack dat lekker vult. Maar je kunt deze vegan saucijzenbroodjes ook prima kleiner maken en bijvoorbeeld uitdelen op een feestje als een hapje. Dus of je ze nu tijdens een borrel serveert als een lekkere vegan snack of eet als lunch of voor bij de koffie. Geniet ervan wanneer jij er zin in hebt.
Sausje erbij?
Wil je graag meer vegan borrelhapjes maken met de Peas Maker Stukjes? Probeer dan eens de volgende recepten: