Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Caribische curry
Caribische curry maken is met dit recept heel makkelijk en is tegelijkertijd superlekker. Want, heb jij wel eens een Caribische curry gemaakt? Je weet niet wat je proeft. Dit recept is uiteraard helemaal vegan en wij gebruiken natuurlijk de Peas Maker Stukjes als vervanger voor het vlees. Want in een Caribische curry en dan voornamelijk de Jamaicaanse versie wordt er geitenvlees gebruikt.
De kruidige smaak in combinatie met de heerlijke bite van de Peas Maker Stukjes, de zachte zoete aardappel en het klein beetje pit van de madame Jeanette maken deze Caribische curry onweerstaanbaar lekker en zo speciaal. Deze curry eet je dan ook heerlijk in combinatie met gebakken banaan, rijst met bonen en avocado. Besprenkel met wat limoensap en eet smakelijk.
Caribische curry
(soja- en glutenvrij)
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Caribische curry
(soja- en glutenvrij)
Aantal
4 personen
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
- 1 el kokosolie (of andere plantaardige olie)
- 1 (100 g) witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 el verse gember geraspt
- 2 el kerriepoeder
- ½ el appelazijn
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl pimentpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ¼ tl zout
- 700 ml groentebouillon (700 ml water + 1 bouillonblokje)
- 80 g Peas Maker Stukjes
- 1 (280 g) zoete aardappel
- 1 groene paprika
- 3 takjes verse tijm
- 1 madame Jeanette (optioneel)
Zo maak je het
1.
2.
Ben jij ook zo dol op vegan curry gerechten? Probeer dan ook echt eens een van de volgende vegan recepten met de Peas Maker Stukjes:
Wat is Caribische curry?
Nu heb je allerlei verschillende curry gerechten in het Caribische gebied met allemaal hun eigen specialiteit. De curry die wij delen is vooral geïnspireerd op de Jamaicaanse curry, ook wel geitencurry genoemd.
Stukje Jamaicaanse geschiedenis
India & China
India bracht bijvoorbeeld ook okra, linzen, curry, pruimen, mango’s, jackfruit, tamarinde, aubergine en verschillende chutneys mee. Terwijl de Chinezen daarentegen de sojasaus meenamen en het roerbakken introduceerde in de Jamaicaanse keuken. Het schijnt dat vele Jamaicaanse vleesgerechten dan ook sojasaus bevatten.
Omdat wij deze vegan Caribische curry sojavrij wilde houden hebben wij ervoor gekozen om geen sojasaus te gebruiken.
Ook hier zie je weer mooi hoe een bepaalde keuken is ontstaan door het samenkomen van verschillende culturen.
Hoe maak je vegan Caribische curry?
Wat eet je lekker bij Caribische curry?
Rijst met bonen
In Jamaica wordt er meestal rijst met bonen en gebakken banaan bij geserveerd. Wij hebben kidneybonen toegevoegd aan de rijst maar je kunt natuurlijk allerlei soorten bonen toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan bruine bonen of zwarte bonen.
Gebakken banaan
Avocado
Kun je de Caribische curry invriezen?
Je kunt deze Caribische curry heel makkelijk invriezen. Sterker nog, hierdoor trekken de smaken nog lekkerder in. Ook als je deze curry een dag later zou eten.
Voor het invriezen laten we deze vegan curry eerst volledig afkoelen en we verwijderen dan ook altijd de madame Jeanette. Zorg dat je het goed afgesloten bewaard in de vriezer. Op deze manier kun je het 3 maanden bewaren.