Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Filodeeghapje
Dit filodeeghapje is super krokant, gevuld met een heerlijke vulling van vlezige Peas Maker Stukjes, verse dille, oregano, peterselie en vegan feta. De perfecte vegan snack voor tijdens een feestje, borrel of als voorgerecht. Dit filodeeghapje is ook nog eens een makkelijk recept en je maakt het in maar 15 minuten. Je kunt de vulling prima een dag eerder maken. Als de filodeeghapjes uit de oven komen laten we ze eerst 10 minuten afkoelen, althans als het ons lukt om ons in te houden😉 Daarna besprenkelen we het nog met wat ahornsiroop en zwarte sesamzaadjes. De combinatie van zout en zoet is wat ons betreft een match made in heaven!
Met dit recept maak je 10 filodeeghapjes. Maar we waarschuwen je alvast, ze zijn gevaarlijk lekker dus ze zijn op voordat je er erg in hebt!
Filodeeghapje
(sojavrij)
Aantal: 10 stuks
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Filodeeghapje
(sojavrij)
Aantal
10 stuks
Voorbereidingstijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
- 60 g Peas Maker Stukjes
- 100 g vegan feta
- 2 el verse dille
- 1 el verse peterselie
- 1 el appelazijn
- 1 tl gedroogde oregano (of vers)
- ¼ tl zout
- 1 pakje (225 g) filo bladerdeeg (10 vellen)
- Olijfolie, voor het bestrijken
Garneer met: ahornsiroop en zwarte sesamzaadjes
Zo maak je het
1.
Laat het filodeeg eerst ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2.
3.
4.
5.
Filodeeghapje Griekse stijl
Misschien is het je al opgevallen maar wij zijn onder andere gek op de Griekse keuken. Daarom hebben wij ervoor gekozen om de vulling een mediterrane smaak te geven door verse dille, peterselie en oregano te gebruiken. Omdat je tegenwoordig gewoon vegan feta kunt krijgen, vullen wij het extra met blokjes vegan feta. Dit gaat dan smelten en trekt helemaal in de Peas Maker Stukjes.
Ben jij ook zo gek op Griekse gerechten? Probeer dan eens devegan souvlaki of de Griekse ovenschotel.
Hoe maak je een vegan filodeeghapje?
Eerst laten we het filodeeg helemaal ontdooien. Dan wellen we de Peas Maker Stukjes in gekookt water. Hierna hakken we de stukjes in wat kleinere stukken en leggen alles weer terug in de kom. Vervolgens snijden we de vegan feta in blokjes en hakken we de verse dille en verse peterselie helemaal fijn. Dit voegen we toe aan de kom samen met de appelazijn, oregano en zout. We roeren alles goed door elkaar.
We bestrijken vervolgens een filodeegvel met wat olijfolie. Dan leggen we ongeveer twee eetlepels van het mengsel aan de linkerkant, van het filodeegvel, in het midden. Dit vouwen we dicht tot een pakketje. Vervolgens leggen we de filodeeghapjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier, waarbij we de bovenkant van elk pakketje nog bestrijken met wat olijfolie. Dan bakken we de filodeeghapjes voor ongeveer 10 minuten in de oven. Hierna laten we alles voor 10 minuten afkoelen en besprenkelen we het met wat ahornsiroop en zwarte sesamzaadjes.