Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Kerrie noedels
Deze heerlijke kerrie noedels maak je in een handomdraai. Echt een perfect gerecht voor op die drukke doordeweekse dagen. In 20 minuten tover je namelijk een waanzinnig lekker gerecht op tafel. Het is dus niet alleen supermakkelijk om te maken maar ook nog eens heerlijk romig en vol van smaak. Wat ons betreft, echte vegan comfort food.
Wat dit gerecht ook zo handig maakt is dat je er ook makkelijk je eigen draai aan kan geven. Je kunt het namelijk eten met verschillende soorten noedels maar ook met bijvoorbeeld rijst. Daarnaast kunt je ook variëren met groenten maar de paksoi is in dit gerecht zeker wel een winnaar! Veel plezier met maken en we zijn benieuwd wat je van dit recept gaat vinden.
Kerrie noedels
(sojavrij met glutenvrije optie)
Aantal: 2-3 personen
Totale tijd: 20 minuten
Kerrie noedels
(sojavrij met glutenvrije optie)
Aantal
2-3 personen
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
- 1 el plantaardige olie
- 1 el rode curry pasta
- 1 el kerriepoeder
- 250 ml groentebouillon (250 ml water + 1 groentebouillonblokje)
- 60 g Peas Maker Stukjes
- 200 ml kokosmelk
- ½ el lichtbruine basterdsuiker (of andere soort suiker)
- 1 el citroensap
- 3 stengels paksoi
- 225 g mie noedel nestjes (of glutenvrije noedels)
Garneer eventueel met: verse koriander, gebakken uitjes en Crispy Chilli in Oil*.
Zo maak je het
1.
2.
3.
*Crispy Chilli in Oil vinden wij een lekkere extra toevoeging om de kerrie noedels mee te garneren maar het is geen must! Mocht je dit willen proberen dan kun je het kopen bij een toko of online.
Renske
26-1-2023
"Eerst 6 zakjes besteld om uit te proberen. Die zijn inmiddels bijna op. Ik ben super enthousiast over de Peas maker stukjes. Verschillende recepten uitgeprobeerd zoals de tonijnsalade, hachee en pittige oosterse balletjes. Verder vervang ik in gerechten de kip ( die ik daar eerder voor gebruikte) door de Peas stukjes. Heerlijke kip-kerrie met rijst gemaakt. Mijn tafelgenoten zijn enthousiast en geloven amper dat het geen "echt" vlees is. Ik ben bijna aan mijn volgende bestelling toe...."
Ben je dol op gerechten met noedels? Dan zijn de recepten vegan ramen en noedels met broccoli ook een aanrader.
Wat zijn kerrie noedels?
We hebben dit recept, kerrie noedels genoemd omdat er noedels in zitten en je raad het al, ook kerrie.😉 Wij hebben ervoor gekozen om de kerriesaus te maken met rode currypasta en kerriepoeder. Deze smaken gaan namelijk weer heel goed samen met de kokosmelk die we hieraan toevoegen. Heerlijke romig en zijdezacht. We voegen hier wat paksoi aan toe en eten het met mie noedels.