Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op āAccepterenā te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Noedels met broccoli
Noedels met broccoli in een heerlijke saus is het perfecte gerecht voor als je zin hebt in iets lekkers en makkelijks. Dus, of je nu weinig tijd hebt, gewoon snel even wat in elkaar wilt flansen of heerlijke Aziatische comfort food wilt eten dan is dit het recept voor jou!
De saus in dit gerecht speelt echt wel de hoofdrol want deze is bijzonder lekker! De combinatie van sojasaus, lichtbruine basterdsuiker, sesamolie, knoflook en verse gember maken dit gerecht namelijk extra speciaal. Deze smaakmakers trekken niet alleen lekker in de Peas Maker Stukjes maar gaat ook heerlijk om de noedels en broccoli zitten. Elke hap is dan ook een smaakexplosie in je mond. En, dit gerecht maakt je in maar 25 minuten!
Wil je liever dat het gerecht glutenvrij en sojavrij is? Dan helpen we je uiteraard met de beste opties om bepaalde producten te vervangen. Deze tips lees je verder in de tekst.
Noedels met broccoli
(soja- en glutenvrij)
Aantal: 2-3 personen
Totale tijd: 25 minuten
Noedels met broccoli
(soja- en glutenvrij)
Aantal
2-3 personen
Totale tijd
25 minuten
Ingrediƫnten
- 300 g broccoli
- 200 g ramen woknoedels (*glutenvrije noedels)
- 60 g Peas Maker Stukjes
Voor de saus
- 90 ml water
- 3 el sojasaus (*gluten- en sojavrije sojasaus)
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 el maĆÆzena
- 1 el sesamolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl verse gember, geraspt
- Snufje witte peper
- 1 el zonnebloemolie, om in te bakken
Garneer eventueel met: zwarte sesamzaadjes en sambal badjak (als je van pittig houdt).
Zo maak je het
1.
Snij de broccoli in roosjes en kook (of stoom) beetgaar.
2.
3.
4.
5.
Wat zit er in dit gerecht?
Deze snelle noedels met broccoli zit vol smaak en is heel makkelijk om te maken. De groente in dit gerecht is natuurlijk de broccoli en de extra eiwitten haal je uit de Peas Maker Stukjes. Samen met de noedels en de heerlijke saus, waar we verse knoflook en verse gember aan toevoegen, maakt dit recept tot een complete maaltijd.
Andere groenten toevoegen?
Natuurlijk kun je ervoor kiezen om andere groenten te gebruiken dan broccoli. Denk bijvoorbeeld aan groene peultjes of sugarsnaps. Daarentegen moet je er wel rekening mee houden, dat als je meer groenten aan dit gerecht toevoegt, dan wat er in de ingrediƫntenlijst staat, de smaak van dit gerecht vlakker wordt. Dus, hou er rekening mee dat je misschien wat meer saus moet maken, om de smaak hetzelfde te houden.
Hoe maak je noedels met broccoli?
We beginnen met het stomen van de broccoli. De broccoli moet wel beetgaar blijven, dus een beetje knapperig, dat is juist lekker in dit gerecht. Ook koken we de woknoedels volgens de verpakking. Dan laten we de droge Peas Maker Stukjes wellen in gekookt water in een kom. Dit gieten we vervolgens af. Met de achterkant van een lepel duwen we het meeste vocht uit de Peas Maker Stukjes.
Dan mengen we in een andere kom het water, de sojasaus, lichtbruine basterdsuiker, maĆÆzena, sesamolie, knoflook, verse gember en witte peper. Vervolgens verhitten we de zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur. Hierin bakken we de Peas Maker Stukjes rondom bruin. Dan mag de saus erbij en dit laten we even meekoken. De broccoli en de noedels voegen we nu ook toe en alles husselen we goed zodat al de saus de noedels en broccoli bedekken.
Kun je ook andere noedels gebruiken?
Hoe maak je dit recept glutenvrij en sojavrij?
Welke sojasaus is soja- en glutenvrij?
Glutenvrije sojasaus
Sommige merken hebben naast de sojasaus ook glutenvrije versies. Dit kun je tegenwoordig gewoon kopen in de supermarkt maar let op: hier zit nog wel soja in dus dit is niet sojavrij.
Ook kun voor tamari kiezen als vervanger van sojasaus. Normaal gesproken wordt tarwe gebruikt in sojasaus om het fermentatieproces te versnellen. Hiermee kunnen producenten de kosten ook drukken. Bij tamari wordt er geen gebruik gemaakt van tarwe om het proces te versnellen. Hierdoor duurt het proces dus langer waardoor dit product tegelijkertijd ook weer duurder wordt. Je kunt ervan uitgaan dat tamari dus glutenvrij is. Maar ook hier raden wij aan om altijd de ingrediƫntenlijst goed te lezen om dit uit te sluiten. Tamari wordt ook vaak gebruikt als men sojasaus te zout vindt. Naast dat tamari minder zout is, is het wel weer rijker van smaak dan gewoon sojasaus.
Soja- en glutenvrije sojasaus
Wil je sojasaus vervangen voor een soja-en glutenvrije variant dan komt coconut aminos het beste in de buurt. Dit is een smaakmaker dat gemaakt wordt van het sap uit de kokosbloesem. Je kunt dit makkelijk online kopen op verschillende websites. Maar heb je een Ekoplaza bij jou in de buurt dan kun je dit ook hier kopen.
Tip: Wil je coconut aminos gebruiken als vervanger voor de sojasaus dan raden wij aan om in dit gerecht vier eetlepels te gebruiken in plaats van drie. Coconut aminos is een stuk minder zout en heeft ook een zoetje. De lichtbruine basterdsuiker in de ingrediƫntenlijst kun je in dit geval dus ook overslaan. Voeg, eventueel naar wens, nog wat zout toe aan de saus.