Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Pasteitjes
Pasteitjes, je kunt ons ervoor wakker maken, we zijn hier zo dol op! Voor ons was het dan ook echt een must om dit te maken met de Peas Maker Stukjes. En, belangrijk doel, ze moeten net zo lekker smaken zoals de pasteitjes van vroeger. De korst moet boterig smaken en tegelijkertijd stevig, zacht en bladerig zijn in structuur. Daarnaast moet de vulling heerlijk op smaak zijn.
Na meerdere keren testen hebben we dan eindelijk hét perfecte recept. En, jeetje wat zijn ze lekker geworden, echt om te smullen! Het was voor ons erg moeilijk om alle pasteitjes niet meteen in één keer te eten.
Je kunt de pasteitjes ook lekker eten met bijvoorbeeld je favoriete sambal. Wij zijn zo benieuwd wat jij van dit recept vindt. Dus, of je nu een lekkere vegan snack wilt maken voor een feestje of de pasteitjes wilt eten als hoofdgerecht, scrol gewoon snel naar beneden, doe je schort om en laten we beginnen!
Pasteitjes
(sojavrij)
Aantal: 12 stuks
Voorbereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 2 uur
Pasteitjes
(sojavrij)
Aantal
12 stuks
Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten
Totale tijd
2 uur
Ingrediënten
Voor de vulling
- 60 g Peas Maker Stukjes
- 1 el zonnebloemolie
- ½ (50 g) witte ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- ½ tl witte peper
- ½ tl suiker
- 50 g wortel
- ½ cup doperwten, diepvries
Voor het deeg
- 250 g bloem
- ½ tl suiker
- ½ tl zout
- 50 g plantaardige boter
- 30 ml zonnebloemolie
- 5-6 el (75 ml) water
- 1 liter zonnebloemolie, om in te frituren
Verder heb je nodig: een kommetje of ronde steker van 13 cm breed.
Eet lekker met: sambal, sriracha saus of zoete chilisaus.
Zo maak je het
1.
Voor de vulling: doe de droge Peas Maker Stukjes in een kom en giet hier kokend water op. Laat wellen voor minstens 5 minuten. Zeef de stukjes en hak de stukjes in wat kleinere stukken.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Wat zijn pasteitjes?
Pasteitjes heb je in allerlei vormen en maten. De vulling is ook overal weer anders. Maar of je nu een Surinaams of Indisch pasteitje eet, overal is het een mengsel van hartige ingrediënten dat een omhulsel heeft van deeg. De pasteitjes worden of gebakken in de oven of gebakken in de olie. Hierdoor krijgt het deeg een heerlijke krokante, bladerige en kruimelige korst.
Maar in dit recept delen wij de Griekse versie van de moussaka zoals waarschijnlijk iedereen het kent. En, uiteraard is deze versie helemaal plantaardig maar smaakt toch precies zoals de klassieker.
Molukse pasteitjes (namu namu)
Hoe maak je vegan pasteitjes?
Eerlijk is eerlijk, deze pasteitjes zijn niet moeilijk om te maken maar je moet er wel wat tijd voor vrij maken. Dus, heb je zin om eens lekker creatief bezig te zijn in de keuken met een heerlijk eindresultaat dan moet je deze vegan pasteitjes echt eens maken.
We maken eerst de vulling aangezien dit goed moet afkoelen. We wellen eerst de Peas Maker Stukjes in gekookt water waar we ze daarna zeven en in kleinere stukken hakken. Dit bakken we in de koekenpan op middelhoog vuur met de ui, knoflook, het groentebouillonblokje, de witte peper en de suiker. Dit alles bakken we voor een paar minuten. Dan voegen we de wortel en de doperwten toe. Dit bakken we ook nog even kort mee. Vervolgens halen we de pan van het vuur en leggen we de vulling opzij, om af te laten koelen.
Voor het maken van het deeg doen we de bloem, suiker en het zout in een kom. Dit roeren we goed door elkaar met een vork. Dan voegen we hier de gesmolten plantaardige boter en de zonnebloemolie aan toe. Dit roeren we ook goed met een vork. Vervolgens voegen we het water toe en kneden we het tot een samenhangend deeg met onze handen. Dan verdelen we het in 12 gelijke stukken en draaien we hier ballen van. Dit laten we afgedekt in de koelkast rusten. Vervolgens rollen we elke deegbal uit tot we er met een steker, van ongeveer 13 cm, een rondje uit kunnen halen. Hier gaat wat vulling in. Vervolgens vouwen we het deeg over de vulling dicht. De uiteinden knijpen we dan ook weer goed dicht zodat er geen lucht gevangen zit in het pasteitje. De pasteitjes leggen we weer terug in de koelkast zodat ze niet te slap gaan worden door de warmte. Vervolgens bakken we de pasteitjes in de zonnebloemolie tot ze mooi bruin worden.