Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan enchiladas
Maak je deze vegan enchiladas, dan eet je ze volgens de Mexicaanse keuken. Een waanzinnig lekker recept dat je makkelijk thuis kunt maken. De geuren, de smaken de textuur… dit is echt ultieme vegan comfort food. Met simpele ingrediënten tover je een heerlijk gerecht op tafel waar iedereen van zal gaan smullen.
Wij garneren deze vegan enchiladas met wat verse koriander, fijngehakte ijsbergsla, bosui en vegan feta en eten het met wat rijst en bonen. Echt een heerlijke maaltijd dat ook nog eens helemaal soja- en glutenvrij is. Wij zijn benieuwd of dit recept ook een nieuwe favoriet van jou gaat worden. Alvast eet smakelijk.
Vegan enchiladas
(soja- en glutenvrij)
Aantal: 4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Vegan enchiladas
(soja- en glutenvrij)
Aantal
4 personen
Voorbereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur
Ingrediënten
Voor de saus
- 2 el plantaardige olie
- 2 el zoete paprikapoeder
- 1 el milde paprikapoeder*
- 500 ml water
- 120 g passata
- 1 ½ tl korianderpoeder
- 1 tl zout
Voor de Peas Maker vulling
- 80 g Peas Maker Stukjes
- 1 el appelazijn
- 1 tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zout
- 1 (80 9) witte ui
- 1 zakje geraspte vegan kaas, plus extra voor garnering
- 10 stuks La Morena gele maistortilla's
Eet lekker met bijvoorbeeld: bosui, fijngesneden ijsbergsla, verse koriander, vegan feta en rijst met bonen.
Zo maak je het
1.
2.
3.
4.
5.
*Wij gebruiken in dit recept 2 eetlepels zoete paprikapoeder en 1 eetlepel milde paprikapoeder. Maar wil je heel pittig dan kun je ook gewoon 3 eetlepels milde paprikapoeder gebruiken. En, wil je helemaal niet pittig dan raden we aan om 3 el zoete paprikapoeder te gebruiken.
Niet pittig = 3 eetlepels zoet paprikapoeder
Pittig = 2 eetlepels zoete paprikapoeder en 1 eetlepel milde paprikapoeder
Heel pittig = 3 eetlepels milde paprikapoeder.
**Omdat deze maistortilla’s wat klein zijn en gemaakt van mais gaat oprollen niet erg goed maar dat geeft niet. Zolang je het maar een beetje dicht kan vouwen. Dan kun je alles in de ovenschaal leggen en tegen elkaar aan duwen. Het is dus niet erg als de vulling er een beetje uitvalt of als een tortilla wrap wat stuk scheurt.
Ben jij ook zo dol op Mexicaanse gerechten? Probeer dan eens een van deze recepten:
Wat zijn enchiladas?
Het gerecht voor enchiladas komt van oorsprong uit Mexico. Maistortilla’s worden gevuld en in een ovenschotel overgegoten met een rode pikante saus dat gemaakt is van tomaat en rode peper. De vulling kan bestaan uit vlees, aardappelen, groenten maar er wordt ook gevuld met bonen en kaas. Vaak wordt het gegeten met rijst en verschillende toppings.