Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan fajita
Dit is echt de lekkerste vegan fajita die wij tot nu toe hebben gegeten. Er zat niks anders op dan het recept zo snel mogelijk te delen. Het voordeel is, je maakt het heel makkelijk thuis in je eigen keuken. En, het eet ook nog eens heel gezellig! In dit recept gebruiken wij heerlijke kruiden en smaakmakers om deze vegan fajita echt speciaal te maken.
Ook delen we een recept voor Pico de gallo. Dit is een makkelijke Mexicaanse salsa die onwijs lekker is als vulling voor bij de vegan fajita. Je eet deze vegan fajita natuurlijk met je handen en geloof ons, je zult je vingers erbij aflikken.
Vegan fajita
(met soja- en glutenvrije optie)
Aantal: 12 stuks
Totale tijd: 25 minuten
Vegan fajita
(met soja- en glutenvrije optie)
Aantal
12 stuks
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
Vulling
- 80 g Peas Maker Stukjes
- 2 el sojasaus (of tamari (glutenvrij) of coconut aminos (soja- en glutenvrij))
- 2 el limoensap
- ½ el ahornsiroop
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- ¼ tl cayennepeper
- 1 (100 g) witte ui
- 1 (200 g) rode paprika
- 1 (200 g) groene paprika
- Zonnebloemolie, om in te bakken
Pico de gallo (salsa)
- 2 (200 g) tomaten
- ½ (45 g) witte ui
- 1 avocado
- 2 el koriander
- 1 el limoensap
- Snufje zout, naar smaak
- 12 mini tortilla wraps
Gebruik eventueel als topping: vegan crème fraîche, verse koriander en limoensap.
Zo maak je het
1.
Doe de Peas Maker Stukjes in een kom en giet hier kokend water op. Laat voor minstens 5 minuten wellen.
2.
3.
4.
5.
Wat is een fajita en waar komt het vandaan?
Wie dacht dat een fajita uit de Mexicaanse keuken komt heeft het mis. De fajita is eigenlijk ontstaan vanuit de Mexicaanse landarbeiders die in Texas werkte rond 1940. Zij werden soms voor hun werk betaald met vlees en dan ook nog eens met het minst lekkere vlees. De Mexicaanse arbeiders bedachten hoe ze dit taaie vlees mals konden krijgen. Zo besloten ze het vlees te marineren en het vervolgens te bakken op een grill. Uiteraard werd het vervolgens gegeten in een zachte tortilla wrap. Zo is de fajita uiteindelijk in Amerika op de menukaart gekomen. Dus, de fajita komt zoals ze dat noemen uit de Tex Mex keuken oftewel de Texaans-Mexicaanse keuken.
Waar bestaat een fajita uit?
Hoe maak je een vegan fajita?
De Peas Maker Stukjes geven niet alleen een heerlijke vlezige structuur aan de vegan fajita maar ook extra eiwitten. Het maken van dit recept is zo makkelijk en je kunt het zelfs een dag eerder maken zodat alle smaken goed worden opgenomen in de stukjes. Echt een aanrader!