Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan hartige taart
Deze vegan hartige taart ziet er niet alleen heel leuk uit maar is ook nog eens superlekker en makkelijk om te maken. De Peas Maker Stukjes krijgen een stevige bite en de vulling is heerlijk op smaak gebracht met o.a. rode port, verse tijm, kruidnagelpoeder en HP saus. Een ware smaaksensatie, waar je je vingers bij gaat aflikken.
Dit in combinatie met het krokant gebakken deeg is zo lekker. Eet lekker met bijvoorbeeld vegan aardappelgratin, spruitjes en stoofpeertjes. De vulling van deze vegan hartige taart kun je ook perfect voorbereiden. Dat maakt dit gerecht juist extra handig.
Vegan hartige taart
(sojavrij)
Aantal: 6 personen
Voorbereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Vegan hartige taart
(sojavrij)
Aantal
6 personen
Voorbereidingstijd
35 minuten
Totale tijd
1 uur 15 minuten
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 (100 g) witte ui
- 1 bleekselderij
- 1 (100 g) wortel
- 3 teentjes knoflook
- 200 g oesterzwammen
- 2 takjes tijm
- ¼ tl gerookte paprika
- ¼ tl kruidnagelpoeder
- 2 el (36 g) tomatenpuree
- 2 el (30 g) HP saus (of 1 el vegan worcestershire saus)
- 125 ml vegan rode wijn
- 125 ml vegan rode port*
- 500 ml groentebouillon (1 blokje groentebouillon + 500 ml water)
- 125 g Peas Maker Stukjes
- 1 el bloem
- Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 1 rol kant-en-klare bladerdeeg
- 1 rol kant-en-klare quiche & taartdeeg
*Alle portwijnen van Kopke zijn veganistisch.
Eet bijvoorbeeld lekker met: aardappelgratin, haricot vert of spruitjes en stoofpeertjes.
Zo maak je het
1.
2.
3.
4.
5.
Tip: Je kunt de hartige taart ook voorbereiden. Dit lees je verder in de tekst hieronder.
Wat is een vegan hartige taart?
Misschien denk je sneller bij een vegan hartige taart aan een quiche, wat normaal gesproken met ei, melk en kaas als basis gemaakt wordt. Maar deze vegan hartige taart kun je meer vergelijken met een Engelse beef pie. Dit is eigenlijk een vleestaart maar dan niet gemaakt met vlees en uiteraard helemaal vegan.
Peas Maker Stukjes i.p.v. vlees
Door de Peas Maker Stukjes droog toe te voegen aan de pan en gelijk mee te koken (zonder eerste te wellen), krijgen de stukjes een heerlijke smaak en een wat stevigere bite.
Smaakmakers
Er gaan in deze vegan hartige taart heel veel lekkere smaakmakers. Echt een winterse vegan hartige taart, al zeggen we het zelf. Wij gebruiken verse tijm, gerookte paprikapoeder, kruinagelpoeder, tomatenpuree, HP saus, rode wijn en rode port. Dit alles in combinatie met groentebouillon geeft een waanzinnige smaak aan de Peas Maker Stukjes en de groenten die wij gebruiken in deze vegan hartige taart.
Taart- en bladerdeeg
Er gaan in deze vegan hartige taart heel veel lekkere smaakmakers. Echt een winterse vegan hartige taart, al zeggen we het zelf. Wij gebruiken verse tijm, gerookte paprikapoeder, kruinagelpoeder, tomatenpuree, HP saus, rode wijn en rode port. Dit alles in combinatie met groentebouillon geeft een waanzinnige smaak aan de Peas Maker Stukjes en de groenten die wij gebruiken in deze vegan hartige taart.