Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan kapsalon
Vegan kapsalon is ultieme junkfood die je, gewoon thuis, heel makkelijk zelf kunt maken. Ohja, en deze versie is een héél stuk gezonder. Maar we kunnen je alvast verklappen, dat proef je niet tijdens het eten want het is waanzinnig lekker! Deze vegan kapsalon is een echte favoriet en een perfect gerecht voor elke dag.
Vegan kapsalon
(soja- en glutenvrij)
Aantal: 2 personen
Totale tijd: 45 minuten
Vegan kapsalon
(soja- en glutenvrij)
Aantal
2 personen
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
Voor de vegan shoarma
- 60 g Peas Maker Stukjes
- 1 el appelazijn
- 1 el citroensap
- 1 el shoarmakruiden (zonder zout)
- ½ tl zout
Voor de vegan knoflooksaus
- 4 el (60 g) vegan mayonaise
- 1 tl citroensap
- 1 klein teentje knoflook
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- Eventueel wat water, om te verdunnen (optioneel)
Wat heb je verder nodig:
- 600 g patat of gebakken aardappels*
- Vegan geraspte kaas
- Tomaat
- IJsbergsla
- Rode ui
* Bak de aardappels zoals jij dat wilt. Je kunt ervoor kiezen om het te frituren of te bakken in de oven of Airfryer.
Zo maak je het
1.
Voor de vegan shoarma: doe de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking) in een kleine steelpan en voeg 150 ml water, appelazijn, citroensap, shoarmakruiden en zout toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Maar zorg dat het blijft koken en vergeet niet af en toe te roeren zodat al het vocht en de smaken goed worden opgenomen in de Peas Maker Stukjes. Leg opzij zodra al het vocht is opgenomen.
2.
3.
4.
5.
Wat is een vegan kapsalon?
Nee, het is in dit geval geen vegan kapper waar je je haar kunt laten knippen. Als we het hebben over een kapsalon op het gebied van eten dan is dit een gerecht dat bestaat uit patat dat bedekt is met shoarma en kaas. Dit gaat dan onder de gril tot de kaas is gesmolten. Vervolgens gaat er wat salade op en tot slot wordt het geserveerd met knoflooksaus en soms ook pittige rode saus.
Ontstaan in Rotterdam
De kapsalon is absoluut een gerecht dat in Nederland is ontstaan. Tegenwoordig kun je het overal in Nederland krijgen. Wist je dat de kapsalon in 2003 is bedacht in Rotterdam door de eigenaar van een kapsalon? Hij liet een schotel maken bij de afhaalzaak El Aviva waar hij alle ingrediënten die hij lekker vond wilde combineren. Zo is de kapsalon geboren. Tegenwoordig heeft inmiddels iedereen zijn eigen variatie.
Ontstaan in Rotterdam
De kapsalon is absoluut een gerecht dat in Nederland is ontstaan. Tegenwoordig kun je het overal in Nederland krijgen. Wist je dat de kapsalon in 2003 is bedacht in Rotterdam door de eigenaar van een kapsalon? Hij liet een schotel maken bij de afhaalzaak El Aviva waar hij alle ingrediënten die hij lekker vond wilde combineren. Zo is de kapsalon geboren. Tegenwoordig heeft inmiddels iedereen zijn eigen variatie.
Vegan kapsalon
Bij een vegan kapsalon wordt shoarma van vlees vervangen door plantaardige shoarma. De kaas wordt uiteraard ingeruild voor vegan geraspte kaas. En, de knoflooksaus kun je tegenwoordig gewoon vegan kopen in de supermarkt maar wij delen hier ook een heel makkelijk en lekker receptje voor. Je bent zo klaar! Lees snel verder hoe jij makkelijk en lekker een vegan kapsalon thuis kunt maken.
Hoe maak je vegan pasteitjes?
Een vegan kapsalon maken is helemaal niet moeilijk en tegelijkertijd zo lekker. Dit is vegan junkfood waar wij echt van smullen.
Eerst gaan we de droge Peas Maker Stukjes in een pan koken samen met water, appelazijn, citroensap, shoarmakruiden en zout. Zo brengen we de stukjes lekker op smaak. Zodra al het vocht is opgenomen in de Peas Maker Stukjes zetten we het vuur uit en leggen we het voorlopig opzij.
Vervolgens maken we een knoflooksaus van vegan mayonaise, citroensap, fijngehakte knoflook en fijngehakte peterselie. Dit alles mengen we in een kom en leggen we ook voorlopig opzij.
Dan gaan we de patat bakken. Dit doen wij in de Airfryer maar je kunt het natuurlijk ook gewoon in een pan frituren of bakken in de oven (net wat jij lekker en handig vindt). Terwijl de patat aan het bakken is snijden we de tomaat in blokjes, de rode ui in ringen en de ijsbergsla in fijne stukjes.
Dan is het een kwestie van patat verdelen over een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Hierover verdelen we dan de Peas Maker Stukjes en strooien we wat geraspte vegan kaas erover. Dit laten we warm worden voor een paar minuten, onder de gril, in de oven, tot de vegan kaas is gesmolten. Haal uit de oven en garneer tot slot met de ijsbergsla, blokjes tomaat, rode ui en knoflooksaus.