Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan ramen
Vegan ramen maken maar dan net wat anders. Ramennoedels worden, zoals de meeste het waarschijnlijk kennen, bereid in een soep of bouillon. Maar wist je dat je ramennoedels ook perfect kan gebruiken om mee te wokken?
We hebben flink wat getest om alle smaken en texturen in dit gerecht goed in balans te krijgen. En, we kunnen nu wel zeggen dat wij dit nu bijna elke week wel eten. Het is niet alleen héél lekker maar het is ook nog eens makkelijk om te maken. Daarnaast zit het bomvol groenten en het is het perfecte gerecht voor elk moment. We laten je graag zien hoe je deze vegan ramen makkelijk thuis kunt maken.
Aantal: 4 personen
Totale tijd: 20 minuten
Vegan ramen
Aantal
4 personen
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
- 3 pakjes (210 g) instant noedels
- 2 el plantaardige olie
- 3 teentjes knoflook
- 60 g Peas Maker Stukjes
- 3 el sojasaus
- 1 tl agavesiroop (of suikersoort naar eigen keuze)
- 1 (100 g) witte ui
- 3 (160 g) stengels paksoi
- 150 g champignons
- 1 (150 g) tomaat
- 2 stengels bosui
- 125 g taugé
- ¼ tl witte peper
Garneer met: verse koriander.
Zo maak je het
1.
Breng 1 liter water aan de kook in een pan. Voeg hier 2 zakjes kruidenmix aan toe (deze zitten in de instant noedel pakjes, leg 1 zakje apart voor later). Zodra het water kookt voeg je de droge Peas Maker Stukjes toe. Zet het vuur zachter, maar zorg dat het water blijft koken en kook de stukjes niet langer dan 5 minuten. Haal de stukjes uit de pan en leg opzij. GOOI DE BOUILLON NOG NIET WEG!!
2.
3.
4.
Wat zijn ramen en waar komt het vandaan?
Ramen zijn noedels gemaakt van tarwe. De noedels hebben een gele kleur en zijn compact gevouwen en in elkaar gekruld. Ramennoedels werken dan ook perfect in soepen en bouillons maar je kunt er ook heerlijk mee roerbakken. Wat wij zo geweldig vinden aan ramennoedels is dat je de noedels maar 3 minuten hoeft te koken.