Meteen naar de content

Vegan saté bladerdeeghapjes

Vegan saté bladerdeeghapjes

Deze vegan saté bladerdeeghapjes zien er niet alleen heel feestelijk uit maar zijn ook nog eens waanzinnig lekker. Leuk om uit te delen of om lekker zelf van te smullen. En, ze zijn oh zó smaakvol en super smeuïg van binnen.


Met maar 7 ingrediënten maak je, in een handomdraai, deze heerlijke vegan saté bladerdeeghapjes. Waarschijnlijk heb je bijna alle ingrediënten al in je voorraadkast liggen. De voorbereidingstijd is maar 25 minuten en daarna doet de oven de rest van het werk.


Het volledige recept staat in het gratis e-book ‘Even geen vlees’. Wil je het recept meteen ontvangen? 

Allergeenvrije vleesvervanger
balletjes voor bij de borrel

Kant en klaar bladerdeeg gebruiken is net zo makkelijk!

Om het recept voor de saté bladerdeeghapjes zo simpel mogelijk te houden hebben wij ervoor gekozen om kant-en-klare bladerdeeg te gebruiken. Wist je dat bladerdeeg al eeuwen wordt gebruikt voor gevulde pasteitjes en taarten? Het verhaal gaat zelfs dat dit deeg bij toeval werd ontdekt omdat een Franse leerling in een bakkerij boter was vergeten toe te voegen bij het deeg. Dus besmeerde hij de boter maar tussen de laagjes van het deeg. En voilà zo is bladerdeeg ontstaan.


Je kunt het natuurlijk ook zelf maken, wat zeker leuk is om te doen maar dit is wel een enorme klus. Dus wij dachten, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch!? Het bladerdeeg die wij gebruiken ligt op bakpapier hierdoor kun je er makkelijk mee werken. Je kunt natuurlijk ook bladerdeeg uit de vriezer gebruiken, zorg alleen dat de velletjes bladerdeeg dan goed ontdooid zijn voordat je hiermee aan de slag gaat.


Veel bladerdeegsoorten zijn gewoon helemaal plantaardig. Deze worden dan met plantaardige vetten gemaakt in plaats van roomboter. Kijk voor de zekerheid altijd even goed op de ingrediëntenlijst!

Bladerdeeg

Hoe gebruik je Peas Maker Stukjes in dit recept?

In dit recept gebruiken we Peas Maker Stukjes als vleesvervanger. De Peas Maker Stukjes zijn een perfecte gezonde vleesvervanger omdat ze rijk zijn aan vezels en proteïne. Daarnaast werken deze stukjes, onder andere, fantastisch in deze saté bladerdeeghapjes. Door de stukjes meteen mee te koken in de satésaus worden de smaken goed opgenomen en krijgen de stukjes een vlezige textuur. De saus is erg dun in het begin maar laat je dit niet afschrikken. Zodra de saus kookt en je laat dit voor ongeveer 10 minuten pruttelen hou je uiteindelijk een heerlijke satévulling over.

Wij gebruiken in dit recept de 100% pindapindakaas. Je kunt ze tegenwoordig bij alle grote supermarkten kopen. De pindakaas bestaat dan alleen maar uit pinda’s en soms wat zout. Hier voegen wij sojasaus, agavesiroop, azijn, knoflookpoeder en water aan toe. Mocht je geen agavesiroop in je voorraadkast hebben dan kun je ook prima andere suikersoorten gebruiken. Maar begin dan met een theelepel en proef of er meer bij moet. Zelf houden wij van een beetje pittig maar dat is optioneel. Daarom voegen wij wat sriracha saus toe aan de vegan satésaus maar je kunt natuurlijk ook sambal of gedroogde chilivlokken toevoegen voor wat extra pit.

Saté vulling
Saté vulling

Vul de hapjes lekker aan met groenten

Hoewel wij deze satévulling hebben gemaakt voor de bladerdeeghapjes is het ook onwijs lekker om deze vulling gewoon als avondmaaltijd te eten met wat rijst, groenten of een salade. Je kunt aan de satévulling ook prima extra groenten toevoegen zoals taugé, bosui of doperwten. Net wat jij lekker vindt. Bak de groenten dan wel even apart en voeg eventueel later toe aan de satévulling.

Vegan saté bladerdeeghapjes

Hoe bewaar je de saté bladerdeeghapjes?

Je kunt de saté bladerdeeghapjes, nadat ze uit de oven komen en volledig zijn afgekoeld, voor een paar dagen bewaren in de koelkast en zelfs voor een aantal maanden bewaren in de vriezer. Zodra je de saté bladerdeeghapjes uit de vriezer haalt, laat dan eerst even ontdooien en verwarm ze even kort in de oven. We hebben ze zelfs een keer opgewarmd in de magnetron en dat was ook erg lekker. Het bladerdeeg is dan natuurlijk wel minder knapperig maar qua smaak net zo lekker. Wij vinden de bladerdeeghapjes als ze koud zijn, stiekem ook erg lekker.

Vegan saté bladerdeeghapjes

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @peasmaker.nl op Instagram of Facebook en hashtag het met #peasmaker zodat we al het lekkers kunnen zien. Vinden we superleuk!

Gratis e-book

Ontvang meteen 4 heerlijke recepten zonder vlees.