Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan sushi bowl
Deze vegan sushi bowl is een nieuwe favoriet en wat ons betreft ultieme vegan comfort food. Ben jij ook zo dol op vegan sushi maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dan hebben wij goed nieuws. Want met dit recept maken wij overheerlijke vegan sushi maar dan gewoon in een kom. Hierdoor ben je al in 30 minuten klaar. Echt een top gerecht voor op drukke dagen waar je hunkert naar een bord good food!
De combinatie met de op smaak gemaakte Peas Maker Stukjes, de groenten, de sushirijst, de nori en de romige dressing maken dit gerecht super speciaal en gewoon onwijs lekker. We zijn heel benieuwd wat je van dit gerecht gaat vinden. Veel plezier met maken en eet smakelijk.
Vegan sushi bowl
(glutenvrij)
Aantal: 3 personen
Totale tijd: 30 minuten
Vegan sushi bowl
(glutenvrij)
Aantal
3 personen
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
Voor de Peas Maker Stukjes
- 80 g Peas Maker Stukjes
- 3 el sojasaus (glutenvrij)
- 1 tl agavesiroop
- 1 tl sesamolie
- Zonnebloemolie, om in te bakken
Voor de dressing
- 2 el vegan mayonaise
- 1 el srirachasaus
- 1-2 el water
Verder nodig:
- Sushirijst
- Komkommer
- Snoeptomaatjes
- Bosui
- Avocado
- Norivel
- Zwarte sesamzaadjes
- Partje limoen (optioneel)
Zo maak je het
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Ben jij ook zo dol op comfort food gerechten die je makkelijk maakt binnen 30 minuten? Probeer dan eens één van deze populaire gerechten met de Peas Maker Stukjes:
• Vegan fajita
Wat is een vegan sushi bowl?
Een vegan sushi bowl is eigenlijk gewoon de Engelse benaming voor sushi maar dan in een kom. Zo hoef je niet alle losse ingrediënten in elkaar te rollen. Dit scheelt heel veel tijd en gepriegel. Soms is het heerlijk om zo lekker creatief in de keuken te staan, maar hier hebben wij ook niet altijd zin in of tijd voor. Daarom is een vegan sushi bowl de perfecte uitkomst als je op een snelle manier vegan sushi wilt eten.
Hoe maak je een vegan sushi bowl?
Een vegan sushi bowl maken is helemaal niet moeilijk en vooral heel leuk. We beginnen eerst met het wellen van de droge Peas Maker Stukjes in gekookt water. Hierna zeven we de stukjes en leggen het terug in de kom. Hier voegen we dan de sojasaus, de agavesiroop en de sesamolie aan toe. Dan roeren we alles goed zodat alle stukjes goed bedekt zijn en goed kunnen marineren. Dit leggen wij dan voorlopig opzij.
Dan maken we de sushirijst zoals staat beschreven op de verpakking. Terwijl de sushirijst aan het koken is, snijden we alle groenten (komkommer, snoeptomaatjes, bosui en avocado). We knippen de nori in kleinere stukken.
Dan maken we de supermakkelijke dressing. We mengen de vegan mayonaise, srirachasaus en wat water in een kommetje.
Dan verhitten we wat zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Hier bakken we de gemarineerde Peas Maker Stukjes in voor een paar minuten. Als de stukjes aan beide kanten lekker bruin zijn, zijn ze klaar.
We leggen wat lauwwarme sushirijst in een kom samen met de gesneden groenten, nori en de gebakken Peas Maker Stukjes. Dan garneren we af met de dressing en de zwarte sesamzaadjes.
Vegan sushi bowl variaties
Wat wij zo leuk vinden met een vegan sushi bowl is dat je er helemaal je eigen draai aan kan geven. De sushirijst, de Peas Maker Stukjes en de dressing kan je als een handige basis zien. De rest kun je aanvullen met wat je lekker vindt. Zie hieronder wat andere ideeën om toe te voegen aan je vegan sushi bowl:
• Gebakken courgette
• Wortel
• radijs
• Kidneybonen (of andere bonen)
• Mais
• Gebakken uitjes
• Verse koriander
• Zoetzure gember
Varieer vooral met jouw favoriete groenten en maak de lekkerste combinaties.
Tip: Soms doen we alles in een kom en husselen we het geheel. Dit is ook zeker een lekkere manier. Je hoeft het dus niet allemaal apart op een bordje te leggen. Net wat je lekker vindt.