Meteen naar de content

Amerikaanse salade

Ken jij deze Amerikaanse salade al? Het ziet er niet alleen leuk uit maar is ook nog eens onwijs lekker. Dat we er nog foto’s van hebben kunnen maken is knap want we konden er niet van afblijven. Deze Amerikaanse salade wordt in Amerika ook wel “Ranch Chicken Salad” genoemd en is razend populair.


De krokante Peas Maker Stukjes in combinatie met de salade, de vegan ranch dressing en de zoet-pittige saus is hemels lekker. Geloof ons, je likt je vingers erbij af. Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Deze Amerikaanse salade is dan ook echt een groot favoriet.


Dit gerecht is geschikt voor elk moment. Heerlijk als maaltijdsalade voor tijdens de lunch of als avondeten. Uiteraard kun je deze Amerikaanse salade ook perfect eten als bijgerecht of serveren bij een lopend buffet. Geniet ervan!

Amerikaanse salade

(soja- en glutenvrij)

Aantal

3 personen

(Als maaltijdsalade)

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

25 minuten

Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de krokante Peas Maker Stukjes

Voor de vegan ranch dressing

  • 60 g vegan mayonaise
  • 60 g plantaardige yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • ¼ tl gedroogde dille
  • ½ tl gedoogde bieslook
  • ¼ tl gedroogde peterselie
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uienpoeder
  • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Voor de zoet-pittige saus

  • 1 el sriracha saus
  • 1 el ahornsiroop (of agavesiroop)

Zo maak je het


1.

Voor de krokante Peas Maker Stukjes: doe de Peas Maker Stukjes in een kom en giet hier gekookt water op. Laat 10 minuten wellen. Zeef de Peas Maker Stukjes en leg terug in de kom. Voeg de plantaardige olie toe en hussel goed. Voeg dan het zakje Crispy Chicken kruidenmix toe. Hussel alles nog eens goed tot alle stukjes goed bedekt zijn. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 15-20 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.

2.

Voor de vegan ranch dressing: doe de vegan mayonaise samen met de plantaardige yoghurt, het citroensap, de gedroogde dille, gedroogde bieslook, gedroogde peterselie, knoflookpoeder en uienpoeder in een kom. Roer alles goed en maak op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

3.

Voor de zoet-pittige saus: meng de sriracha saus samen met de ahornsiroop in een klein kommetje.

4.

Verdeel de botersla, avocado, tomaat, komkommer, wortel, sjalot en vegan feta over een schaal of groot bord. Garneer met de krokante Peas Maker Stukjes, de vegan ranch dressing en de zoet-pittige saus. 

Tip:

- Gebruik eventueel andere slasoorten en eventueel andere groenten, naar wens.


- De krokante Peas Maker Stukjes zijn ook heel lekker als een vegan snackje voor bijvoorbeeld bij de borrel. Serveer met prikkers en laat iedereen lekker dippen in de vegan ranch dressing en de zoet-pittige saus.

Ben jij ook zo dol op salades? Dan denken we dat je de volgende recepten ook erg lekker gaat vinden:


• Vegan caesar salad

• Vegan tonijnsalade

• Taco salade

• Vegan huzarensalade

• Vegan kip kerrie salade

• Vegan kipstukjes

Wat is een Amerikaanse salade?

Denk je aan Amerikaans eten dan denk je misschien niet meteen aan een salade. Maar geloof ons, deze keuken heeft ook heerlijke salades, waaronder de Ranch Chicken salade. 

Ranch dressing

De ranch dressing wordt nog steeds in vele salades als dressing gebruikt. Deze beroemde dressing is bedacht door Steve Hanson in 1949. Steve was een loodgieter uit Alaska en besloot op een dag om voor zijn collega’s te gaan koken. Zijn karnemelkdressing voor in zijn salades werd erg geliefd en door de jaren heen had hij zijn dressing weten te perfectioneren. Zijn droom was altijd om ooit een ranch te kopen en als cowboy verder te gaan. Vijf jaar later maakte hij zijn droom waar en kocht een ranch in California. Nu kan je in alle supermarkten ranch dressing kopen naar het beroemde recept van Steve Hanson. Uiteraard kun je dit ook thuis zelf maken.

In deze populaire dressing gaat normaal gesproken mayonaise, karnemelk en verschillende gedroogde kruiden. Uiteraard hebben wij deze dressing tot een plantaardig versie omgetoverd. En, jeetje wat is deze lekker geworden.

Hoe maak je een Amerikaanse salade?

Het is helemaal niet moeilijk om deze Amerikaanse salade te maken. De salade bestaat uit verschillende onderdelen. Uiteraard de salade, de dressing en de krokante Peas Maker Stukjes.


We beginnen eerst met het maken van de krokante Peas Maker Stukjes. We wellen de Peas Maker Stukjes in gekookt water. Hierna zeven we de stukjes en leggen deze weer terug in een kom. Dan husselen we de plantaardige olie erdoor en daarna voegen we het zakje Crispy Chicken kruidenmix toe. We roeren alles goed door elkaar. Dan verdelen we de Peas Maker Stukjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Dan bakken we alle stukjes af tot ze krokant zijn.

Daarna maken we de vegan ranch dressing. We mengen de vegan mayonaiseplantaardige yoghurt, het citroensap, de gedroogde dille, gedroogde bieslook, gedroogde peterselieknoflookpoeder en uienpoeder in een kom. Dan maken we het nog wat extra op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.


Vervolgens mengen we de sriracha saus en de ahornsiroop. We verdelen dan de boterslaavocadotomaatkomkommerwortelsjalot en vegan feta over een schaal en garneren met de krokante Peas Maker Stukjes, de vegan ranch dressing en de zoet-pittige saus.

Kun je andere groenten en slasoorten gebruiken?

Ja, je kunt zeker andere groenten en slasoorten kiezen voor in deze Amerikaanse salade. Eigenlijk zijn de krokante Peas Maker Stukjes en de vegan ranch dressing overal lekker bij. Kies daarom vooral wat je graag eet in een salade. 

Vegan feta

Voor de vegan feta gebruiken wij de plantaardige witte plak van de Jumbo. Deze vinden wij het meeste naar feta smaken en is ook makkelijk te brokkelen in de salade. Nu hoef je natuurlijk ook niet per se vegan feta te gebruiken maar dit is wel een heerlijke tegenhanger in deze Amerikaanse salade. Dus, zeker een aanrader!

Lekker als snack of hapje

Wist je dat je de krokante Peas Maker Stukjes ook perfect kunt eten als een snackje voor bijvoorbeeld bij de borrel. Je kunt de krokante Peas Maker Stukjes ook rijgen aan een prikker en dan lekker dippen in de vegan ranch dressing.