Meteen naar de content

Broodje vegan tonijnsalade (La Place stijl)

Yes, we hebben een nieuw recept voor een broodje vegan tonijnsalade. Geloof ons, hier kun je niet van afblijven. Het toevoegen van tomaat geeft deze vegan tonijnsalade een heerlijke body en het frisse en zoete appeltje maakt dit vegan broodje tonijnsalade gewoon onweerstaanbaar lekker.


Dit recept hebben we gemaakt ter inspiratie op het broodje tonijnsalade die wij vroeger bij La Place aten. Dit werd altijd geserveerd op een heerlijke flatbread met rucola en dat maakte de combinatie extra speciaal.


Ben je al fan van onze eerste vegan tonijnsalade? Dan is dit zeker een must om te maken. Wat ons betreft een nieuwe favoriet. We zijn heel benieuwd wat je hiervan gaat vinden. Geniet ervan!

Broodje vegan tonijnsalade

(soja- en glutenvrij)

Aantal

8 flatbreads

Totale tijd

15 minuten

Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de vegan tonijn

Voor de salade 

  • 6 el vegan mayonaise
  • 1 ½ el ketchup (50% minder suiker)
  • 1 witte ui
  • 1 appel
  • 2 tomaten
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak
  • flatbreads (of glutenvrij brood)
  • 1 zak rucola

Zo maak je het


1.

Knip of scheur de nori in een paar stukken en voeg toe aan een steelpannetje samen met de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking), het water, de azijn en het zout. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat koken tot al het vocht is opgenomen in de stukjes. Laat 5 minuten afkoelen en hak dan alles fijn in een keukenmachine. (Heb je geen keukenmachine? Hak de stukjes dan zo fijn mogelijk met een scherp mes). Doe alles in een kom.

2.

Voeg de vegan mayonaise en ketchup toe. Meng alles goed. Pel de witte ui en snij in kleine blokjes. Schil dan de appel, verwijder het klokhuis en snij ook in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijst van de tomaten en snij vervolgens ook in blokjes. Voeg allemaal toe aan de kom en roer goed. Maak op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout. 

3.

Bak de flatbreads af volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep wat van de vegan tonijnsalade in een opengevouwen flatbread en garneer met een flink handje rucola.

Wat is een broodje vegan tonijnsalade

Jaren geleden, toen wij nog niet plantaardig aten, waren wij fan van het broodje tonijnsalade bij de La Place. De smeuïge tonijnsalade met stukjes ui, tomaat en appel werden op een vers broodje uit de oven gesmeerd. Hierop ging dan flink wat rucola. Deze combinatie was zo lekker dat we dachten, dit kunnen we natuurlijk ook doen met de Peas Maker Stukjes.


Dus, zijn we meteen gaan testen in de keuken en geloof ons, het is precies geworden zoals we het ons herinneren. Het mag duidelijk wezen, we hebben er een nieuwe favoriet bij. En, omdat het eerste recept van de vegan tonijnsalade op onze website zo’n succes is, dachten we, dat we met deze 2.0 versie, veel mensen blij kunnen maken.


We zijn dan ook heel benieuwd of deze nieuwe versie ook een favoriet van jou gaat worden.

Hoe maak je een broodje vegan tonijnsalade?

Ook dit recept is helemaal niet moeilijk om te maken. We scheuren de nori eerst in wat stukken. Deze voegen we toe aan een steelpannetje samen met de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking), het water, de azijn en het zout. We brengen het geheel dan aan kook en laten alles vervolgens op een laag vuurtje pruttelen. Zodra al het vocht is opgenomen in de Peas Maker Stukjes, halen we het steelpannetje van het vuur. Dit laten we even afkoelen. Alles malen we dan vervolgens fijn in een keukenmachine. Dit doen we dan in een mengkom.


Aan de kom voegen we dan de vegan mayonaise en de ketchup toe. Dit roeren we goed door elkaar. Dan doen we de blokjes witte uiappel en tomaat erbij. Dit roeren we er ook goed doorheen. Dan maken we het nog op smaak met wat versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.


Deze vegan tonijnsalade smeren we dan op een opengevouwen flatbread met wat rucola als topping.

Waar kun je de vegan tonijnsalade allemaal lekker bij eten?

Pitabrood

Bij de La Place werd de tonijnsalade gesmeerd op een vers brood dat uit de oven kwam. Ze noemde dit toen een focaccia maar dit vonden wij eigenlijk meer lijken op een pitabroodje of flatbread. Uiteraard kun je het met elk soort brood eten. Maar wij hebben ervoor gekozen om de kant-en-klare opengevouwen flatbreads te gebruiken.

Salade

Deze vegan tonijnsalade kun je ook heerlijk toevoegen aan je salade als een topping. Heerlijk dus als extra vulling en smaakmaker.

Toastje of witlofbootje

Uiteraard kun je deze vegan tonijnsalade ook lekker serveren op een toastje. Maar wat dacht je ervan om het te serveren als een hapje in een witloofbootje. Ziet er niet alleen heel leuk uit maar is ook nog eens superlekker.

Kun je de vegan tonijnsalade eerder maken?

Ja, je kunt deze vegan tonijnsalade prima eerder maken. Dat vinden wij juist handig aan dit gerecht. De smaken trekken ook nog extra goed in als je het even in de koelkast laat staan. Je kunt deze vegan tonijnsalade ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.