Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Massaman curry
Massaman curry maak je heel makkelijk vegan en deze versie heb je waarschijnlijk nog nooit geproefd. We willen niet opscheppen maar dit recept moet je gewoon proberen. Het is romig, vol van smaak, de Peas Maker Stukjes hebben een heerlijke bite en de zoete aardappel maakt deze vegan massaman curry echt speciaal!
Is de vegan rendang een grote favoriet van jou? Dan weten we bijna zeker dat dit recept een nieuwe favoriet gaat worden. Na wat testen hebben we een supermakkelijk recept dat zo waanzinnig lekker smaakt. Alsof je uren in de keuken hebt gestaan. En, alvast een klein geheimpje: je maakt het in maar 25 minuten met maar 7 ingrediënten. Ja, echt waar, dat kan dus ook gewoon! We eten deze massaman curry lekker met basmati rijst en cassave chips. Ook garneren we het af met wat limoensap, verse koriander en geroosterde pinda’s. Een wereldgerecht dat je echt eens moet proeven.
Massaman curry
(glutenvrij)
Aantal: 4 personen
Totale tijd: 25 minuten
Massaman curry
(glutenvrij)
Aantal
4 personen
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
- 1 tl zonnebloemolie
- 4 el massaman currypasta
- 80 g Peas Maker Stukjes
- 1 el appelazijn
- ½ tl zout
- ½ (70 g) witte ui
- 1 (340 g) zoete aardappel
- 250 ml kokosmelk
- 1 el kokosbloesemsuiker
Eet lekker met: basmati rijst en cassave chips.
Garneer met: limoensap, verse koriander en geroosterde pinda’s.
Zo maak je het
1.
Doe de zonnebloemolie en massaman currypasta in een pan. Bak voor 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking) toe samen met 250 ml water, appelazijn en zout. Breng het geheel aan de kook en roer alles goed door elkaar. Zodra het kookt, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 5 minuten pruttelen.
2.
3.
Wat is massaman curry?
Wij vinden massaman curry waanzinnig lekker maar tegelijkertijd ook een verwarrende curry. Want als wij deze curry eten dan denken wij eerder aan een Indiase curry. Dit komt omdat er specerijen in zitten zoals: kruidnagel, kaneel, komijn en kardemom. Maar deze curry komt dus helemaal niet uit India maar juist uit Thailand!
Het woord massaman zou bijvoorbeeld afkomstig kunnen zijn van het woord Musulman, dit zou weer moslim betekenen in de verouderde taal. Maar er wordt ook gesuggereerd dat deze curry invloeden heeft vanuit de Maleise keuken en de Indiase keuken. Dat laatste geloven wij meteen als we naar de specerijen kijken.
Ook hier zie je weer, hoewel het een Thaise curry is, dat deze curry is ontstaan vanuit invloeden van buitenaf. Dit vinden wij altijd leuk aan gerechten. Meestal wordt deze curry gemaakt met vlees maar wij delen graag een heerlijke vegan versie met jou.
Hoe smaakt massaman curry?
Deze curry is romig door de kokosmelk, een beetje zoet door de kokosbloesemsuiker en tegelijkertijd heerlijk kruidig door de smaakvolle massaman currypasta. Om deze curry extra power te geven garneren wij dit gerecht met verse limoensap. De smaakcombinatie tussen romig, zoet en zuur is gewoon hemels lekker.
Massaman currypasta kun je uiteraard zelf maken door de kruiden en specerijen te malen in een keukenmachine. Maar niet iedereen heeft hier de tijd voor, de juiste keukenapparatuur in huis of kan niet aan bepaalde oosterse ingrediënten komen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om van dit gerecht een wat makkelijkere versie te maken. Maar voel je natuurlijk vrij om je eigen massaman currypasta te maken. Mocht je dit gaan doen deel dan graag jouw recept onderaan dit recept in een reactie. En vertel ons en anderen hoe je dit hebt gebruikt in dit recept.
Hoe maak vegan massaman curry?
Deze vegan versie van massaman curry maak je makkelijk in maar 25 minuten. In deze versie gebruiken de Peas Maker Stukjes in plaats van vlees en zoete aardappel in plaats van gewone aardappel.
We verhitten de zonnebloemolie in de pan en hier bakken we dan de massaman currypasta in, voor een paar minuten. Dan voegen we de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking) toe samen met het water, de appelazijn en het zout. Alles laten we zachtjes pruttelen voor 5 minuten, met de deksel op de pan. Daarna voegen we de ui, zoete aardappel, het water en de kokosbloesemsuiker toe. Dan brengen we het geheel aan de kook en laten we de curry zachtjes pruttelen op een laag vuurtje, met de deksel op de pan, tot de zoete aardappels gaar zijn.
Eet jij graag curry gerechten, probeer dan ook eens een van de volgende recepten:
Als je een van onze recepten maakt, vinden we het heel leuk als je ons dit laat weten! Laat een reactie achter, beoordeel het recept en vergeet niet een foto met #peasmaker op Instagram te taggen.