Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Pasta ragu
Pasta ragu is Italiaanse comfort food om verliefd op te worden. Dit is zo lekker en makkelijk om te maken. Normaal gesproken wordt dit gerecht gemaakt met vlees maar zoals je misschien al wel bent gewend van ons, zijn alle recepten uiteraard vegan. Ragu wordt gemaakt van onder andere rundvlees wat vervolgens weer héél lang moet sudderen. Net als bij stoofvlees. Dit is de enige manier namelijk om het vlees supermals te krijgen. Maar, goed nieuws: dat hoeft dus niet bij dit recept! Omdat wij Peas Maker Stukjes gebruiken kun je deze pasta ragu al maken in maar 30 minuten.
In dit gerecht hebben we Bucatini pasta gebruikt. Deze dikke slierten werken perfect in deze vegan ragu. We serveren het vervolgens lekker met wat geraspte vegan Parmezaan, scheutje olijfolie en wat verse basilicum. Buon appetito!
Pasta ragu
(sojavrij met glutenvrije optie)
Aantal: 4 personen
Totale tijd: 30 minuten
Pasta ragu
(sojavrij met glutenvrije optie)
Aantal
4 personen
Totale tijd
30 minuten
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 (140 g) witte ui
- 2 laurierblaadjes
- 100 ml rode wijn (vegan)
- 300 ml water
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
- 2 tl (50 g) tomatenpuree
- 1 tl agavesiroop (of suiker)
- 1 tl zout
- 1 tl uienpoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl versgemalen zwarte peper
- 80 g Peas Maker Stukjes
- 15 g verse basilicum
- 300 g Bucatini pasta (of andere (glutenvrije) pasta naar keuze)
Garneer met: vegan Parmezaan, extra vierge olijfolie en eventueel nog wat verse basilicum.
Zo maak je het
1.
Doe de olijfolie in de pan en verhit op middelmatig vuur. Pel de witte ui en snipper fijn. Voeg toe aan de pan samen met de laurierblaadjes. Fruit de uien tot ze glazig zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
2.
3.
4.
Wat is pasta ragu?
Ragu betekent eigenlijk in het algemeen “gewoon” saus. Deze saus wordt meestal gemaakt met vlees. Er schijnen geen regels te zijn als het gaat om wat er precies in de ragu moet zitten. Je kunt dus ook alle soorten vlees gebruiken. En, tomaten en wijn in de saus verwerken is dus ook niet een must! Tegenwoordig zijn er dus ragu gerechten in Italië, die naast vlees, ook gemaakt worden met groenten, vis en tofu. Ja, de tijd staat niet stil!
Kortom: ragu is dus een verzamelnaam voor saus!
Hoe maak je pasta ragu?
We verhitten de olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Hierin fruiten we de witte ui samen met de laurierblaadjes. Dan voegen we de rode wijn, het water, de tomatenblokjes, tomatenpuree, agavesiroop, het zout, de uienpoeder, knoflookpoeder en versgemalen zwarte peper toe. Dit brengen we aan de kook en dan voegen we de droge Peas Maker Stukjes toe. Dit roeren we goed door de saus. Zodra de saus begint te koken, zetten we het vuur laag en voegen we de verse basilicum toe. Dan laten we alles op een laag vuurtje pruttelen voor 20 minuten, met de deksel op de pan.
Tegelijkertijd koken we de bucatini pasta volgens de verpakking. De pasta moet beetgaar zijn aangezien het later nog even zal doorgaren in de saus. Zodra de pasta klaar is voegen we dit toe aan de saus. Hussel alles goed zodat elke pastasliert is bedekt met de saus. Dan halen we de pan van het vuur en laten we alles nog even rusten met de deksel op de pan. Zo trekt de saus en de smaken goed in de pasta. We garneren de pasta ragu met wat geraspte vegan Parmezaan, extra vierge olijfolie en verse basilicum.
Side note: Italiaanse recepten zijn zo populair in Nederland. En, dat is begrijpelijk want wij zijn ook dol op deze keuken. Maar we zullen ons al meteen verontschuldigen naar alle Italianen want geen één gerecht is natuurlijk lekkerder dan zoals “la mamma” het maakt!😜 Toch durven wij te zeggen dat deze vegan versie erg lekker is, zo lekker dat het zelfs onze nieuwe go to pasta is geworden.