Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Taco salade
Wist je dat je van taco’s ook een taco salade kunt maken? Heerlijk voor tijdens de lunch maar ook zeker als maaltijdsalade voor het avondeten.
De Peas Maker Stukjes kruiden we makkelijk met een taco kruidenmix en bakken we vervolgens, simpelweg, in de oven. Dan doen we lekker ijsbergsla, tomaat, komkommer, mais, zwarte bonen, avocado en verse koriander in een kom. Hier gaan dan de heerlijke gekruide Peas Maker Stukjes bij. En we kruimelen wat tortilla chips erover om het vervolgens af te garneren met een heerlijke zelfgemaakte dressing.
Deze taco salade is uiteraard helemaal vegan en ook soja- en glutenvrij. Onweerstaanbaar lekker voor iedereen en ook nog eens supermakkelijk om te maken.
Taco salade
(soja- en glutenvrij)
Aantal: 2 personen
Totale tijd: 25 minuten
Taco salade
(soja- en glutenvrij)
Aantal
2 personen
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
Voor het vegan taco vlees
- 60 g Peas Maker Stukjes
- 1 el appelazijn
- ½ zakje taco seasoning original
- 1-2 el zonnebloemolie
Voor de salade
- IJsbergsla
- 1 tomaat
- ½ komkommer
- Avocado
- Klein blikje mais
- Zwarte bonen
- Verse koriander
- Sweet chilli pepper tortilla chips (of naturel)
Voor de dressing
- 100 g plantaardige yoghurt (wij hebben kokosyoghurt gebruikt)
- 2 el vegan mayonaise
- 2 el citroensap
- ½ el agave siroop
- ½ el mosterd
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl zout
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
Zo maak je het
1.
2.
3.
4.
Wil je weten of je deze salade van tevoren kunt maken en hoe lang je dit kunt bewaren? Lees dan verder in de tekst voor onze tips.
Ben jij ook zo dol op Mexicaanse gerechten? Probeer dan ook echt eens een van de volgende vegan recepten met de Peas Maker Stukjes:
Wat is een taco salade?
De naam zegt het eigenlijk al. Een taco maar dan in de vorm van een salade. En, dit is toch lekker, kunnen we je zeggen. Los van dat het erg lekker is, eet het misschien ook nog wel lekkerder en zeker makkelijker dan gewone taco’s.
Tex-Mex keuken
Hoe maak je een taco salade?
Terwijl het vegan taco vlees in de oven zit maken we de dressing. We mengen in een kom wat plantaardige yoghurt, vegan mayonaise, citroensap, agavesiroop, mosterd, gerookte paprikapoeder, zout en versgemalen zwarte peper.
Dan verdelen we wat ijsbergsla, blokjes tomaat, blokjes komkommer, blokjes avocado, mais en zwarte bonen over twee kommen. Hier verkruimelen we dan nog lekker de tortilla chips over en als laatste garneren we met de dressing.
Leuke tip: Je kunt in plaats van het verkruimelen van de tortilla chips, de tortilla chips ook handig gebruiken als een soort van lepel. Met een tortilla chip schep je makkelijk de taco salade uit de kom. En, het eet ook nog eens heel leuk.