Meteen naar de content

Vegan cacciatore

Vegan cacciatore

Toen wij voor het eerst vegan cacciatore hadden geproefd in Portugal waren we meteen verkocht. Wat een heerlijk Italiaans gerecht. En, wij hadden er nog nooit van gehoord. Dit wilde we meteen uitproberen met de Peas Maker Stukjes. En, jeetje wat is dit lekker geworden en ook nog eens supersimpel om te maken.


Deze Peas Maker tomatenstoof met onder andere verse rozemarijn, zwarte olijven en kaneelpoeder is een heerlijke smaakcombinatie. Wij eten het lekker met een verfrissende aardappelsalade. Een groente wat hier ook lekker bij is om te eten zijn sperziebonen.


Heb jij wel eens vegan cacciatore gegeten? Hoe dan ook, dit wil je proeven. We zijn heel benieuwd wat je van dit gerecht gaat vinden. Alvast veel kookplezier.

Geen vlees eten

Vegan cacciatore

(soja- en glutenvrij)

Aantal: 4 personen

Totale tijd: 35 minuten

Vegan cacciatore

(soja- en glutenvrij)

Aantal

4 personen

Totale tijd

35 minuten

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 30 snoeptomaatjes
  • 125 ml droge witte wijn (vegan)
  • 125 g Peas Maker Stukjes
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ¼ tl zwarte peper
  • 1 tak verse rozemarijn
  • 20 zwarte olijven
  • 2 tl agavesiroop
  • Zout, naar smaak

Eet lekker met bijvoorbeeld: koude aardappelsalade en sperziebonen (of andere groente naar keuze). Ook lekker met een lepeltje vegan mayonaise erbij. 😉

Zo maak je het


1.

Verhit de olijfolie in de pan op middelmatig vuur. Pel de knoflook en voeg in z’n geheel toe aan de pan samen met de tomatenpuree. Bak alles voor 2 minuten aan. 

2.

Snij ondertussen de snoeptomaatjes, in de lengte door de helft en voeg toe aan de pan samen met de droge witte wijn. Bak alles voor 5 minuten op middelhoog vuur. 

3.

Voeg dan de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking) toe samen met het water, het groentebouillonblokje, de kaneelpoeder, de zwarte peper en de rozemarijn. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur zachter en doe een deksel op de pan. Laat alles voor ongeveer 15 minuten pruttelen. 

4.

Halveer de zwarte olijven en voeg toe aan de pan samen met de agavesiroop. Laat alles nog 2 minuten meekoken en maak eventueel verder op smaak met wat zout. 

Ben jij ook zo dol op de Italiaanse keuken? Dan denken we dat je de volgende recepten ook erg lekker gaat vinden:


• Vegan bolognese

Vegan lasagne

Vegan risotto

Vegan pizza

Vegan pasta pesto

Pasta ragu

Vegan carbonara

italiaans eten

Wat is vegan cacciatore?

Cacciatore is een Italiaans gerecht dat vaak wordt gemaakt met kip of konijn. Cacciatore betekent jager in het Italiaans. Cacciatore is dan ook echt een jagersstoof. Maar bij deze vegan versie hoeft er natuurlijk niet meer gejaagd te worden. Met de Peas Maker Stukjes kunnen we het vlees perfect vervangen in dit gerecht. Door de Peas Maker Stukjes droog mee te koken, krijgen de stukjes een heerlijke smaak en structuur. 

Jagers stoofgerecht

Hoe maak je vegan cacciatore?

Om vegan cacciatore te maken heb je niet veel ingrediënten nodig en het is ook zeker niet een ingewikkeld recept. Daarom dat wij dit gerecht regelmatig eten en als we over hebben vriezen we lekker wat in voor later.


We verhitten eerst wat olijfolie in een pan. Hier voegen we dan de tomatenpuree aan toe samen met de teentjes knoflook. Dit bakken we voor een paar minuten. Dan voegen we de gehalveerde snoeptomaatjes toe samen met de droge witte wijn. Dit laten we voor een paar minuten pruttelen. Vervolgens voegen we de droge Peas Maker Stukjes toe (direct vanuit de verpakking) samen met het water, groentebouillonblokje, de kaneelpoeder, zwarte peper en rozemarijn. Dit brengen we aan de kook. Zodra het kookt, zetten we het vuur lager, doen we een deksel op de pan en laten we alles lekker pruttelen.


Als laatste voegen we de gehalveerde zwarte olijven toe samen met wat agavesiroop. Dit laten we even mee pruttelen en dan serveren we de vegan cacciatore direct. Eet lekker met bijvoorbeeld een koude aardappelsalade.

Makkelijke maaltijd

Wat eet je lekker bij vegan cacciatore?

Nu kun je echt van alles eten bij deze vegan cacciatore. Maar onze voorkeur gaat uit naar een koude aardappelsalade en eventueel met wat sperzieboontjes. 

Koude aardappelsalade

Het is heel makkelijk om een koude aardappelsalade te maken. Ook kun je dit lekker voorbereiden. Wij vinden het altijd lekker om een gesneden sjalotje, gesneden verse peterselie, olijfolie, versgemalen zwarte peper en wat zout toe te voegen. Besprenkel eventueel ook lekker met wat citroensap om het extra fris te maken.
Je kunt vegan cacciatore ook lekker eten met bijvoorbeeld krokante aardappeltjes of aardappelpuree. Maar heb je meer zin in rijst, pasta of stokbrood dan kan dit natuurlijk ook.

Groenten

Bij vegan cacciatore kun je onwijs veel verschillende groenten eten. Denk aan een heerlijke salade maar ook aan groenten zoals; courgette, sperziebonen, wortel, romanesco, paprika, bloemkool en broccoli.
Onze voorkeur gaat uit naar sperziebonen en soms eten we dit lekker met een klein lepeltje vegan mayonaise erbij. Echt om je vingers bij af te likken.
Maar ook hier geldt weer, eet er vooral bij wat je lekker vindt.
Vegan cacciatore

Kun je deze vegan cacciatore ook invriezen?

Ja, je kunt deze vegan cacciatore heel makkelijk invriezen. Laat de vegan cacciatore eerst afkoelen en vries dan naar wens in.

Haal de vegan cacciatore uit de vriezer en laat op kamertemperatuur ontdooien. Warm dan op in de magnetron of in een pannetje op het vuur.

Geen tijd voor ontdooien?

Heb je geen tijd om de ingevroren vegan cacciatore te laten ontdooien? Haal dan in de ochtend uit de vriezer, leg in een schaal en laat langzaam ontdooien in de koelkast. Als je dan ’s avonds thuiskomt kun je het meteen opwarmen in de magnetron of in een pannetje op het vuur. 
Vegan cacciatore

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @peasmaker.nl op Instagram of Facebook en hashtag het met #peasmaker zodat we al het lekkers kunnen zien. Vinden we superleuk!

Gratis e-book

Ontvang meteen 4 heerlijke recepten zonder vlees.