Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan cacciatore
Toen wij voor het eerst vegan cacciatore hadden geproefd in Portugal waren we meteen verkocht. Wat een heerlijk Italiaans gerecht. En, wij hadden er nog nooit van gehoord. Dit wilde we meteen uitproberen met de Peas Maker Stukjes. En, jeetje wat is dit lekker geworden en ook nog eens supersimpel om te maken.
Deze Peas Maker tomatenstoof met onder andere verse rozemarijn, zwarte olijven en kaneelpoeder is een heerlijke smaakcombinatie. Wij eten het lekker met een verfrissende aardappelsalade. Een groente wat hier ook lekker bij is om te eten zijn sperziebonen.
Heb jij wel eens vegan cacciatore gegeten? Hoe dan ook, dit wil je proeven. We zijn heel benieuwd wat je van dit gerecht gaat vinden. Alvast veel kookplezier.
Vegan cacciatore
(soja- en glutenvrij)
Aantal: 4 personen
Totale tijd: 35 minuten
Vegan cacciatore
(soja- en glutenvrij)
Aantal
4 personen
Totale tijd
35 minuten
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 30 snoeptomaatjes
- 125 ml droge witte wijn (vegan)
- 125 g Peas Maker Stukjes
- 500 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- ½ tl kaneelpoeder
- ¼ tl zwarte peper
- 1 tak verse rozemarijn
- 20 zwarte olijven
- 2 tl agavesiroop
- Zout, naar smaak
Eet lekker met bijvoorbeeld: koude aardappelsalade en sperziebonen (of andere groente naar keuze). Ook lekker met een lepeltje vegan mayonaise erbij. 😉
Zo maak je het
1.
2.
3.
4.
Ben jij ook zo dol op de Italiaanse keuken? Dan denken we dat je de volgende recepten ook erg lekker gaat vinden:
Wat is vegan cacciatore?
Cacciatore is een Italiaans gerecht dat vaak wordt gemaakt met kip of konijn. Cacciatore betekent jager in het Italiaans. Cacciatore is dan ook echt een jagersstoof. Maar bij deze vegan versie hoeft er natuurlijk niet meer gejaagd te worden. Met de Peas Maker Stukjes kunnen we het vlees perfect vervangen in dit gerecht. Door de Peas Maker Stukjes droog mee te koken, krijgen de stukjes een heerlijke smaak en structuur.
Hoe maak je vegan cacciatore?
Om vegan cacciatore te maken heb je niet veel ingrediënten nodig en het is ook zeker niet een ingewikkeld recept. Daarom dat wij dit gerecht regelmatig eten en als we over hebben vriezen we lekker wat in voor later.
We verhitten eerst wat olijfolie in een pan. Hier voegen we dan de tomatenpuree aan toe samen met de teentjes knoflook. Dit bakken we voor een paar minuten. Dan voegen we de gehalveerde snoeptomaatjes toe samen met de droge witte wijn. Dit laten we voor een paar minuten pruttelen. Vervolgens voegen we de droge Peas Maker Stukjes toe (direct vanuit de verpakking) samen met het water, groentebouillonblokje, de kaneelpoeder, zwarte peper en rozemarijn. Dit brengen we aan de kook. Zodra het kookt, zetten we het vuur lager, doen we een deksel op de pan en laten we alles lekker pruttelen.
Als laatste voegen we de gehalveerde zwarte olijven toe samen met wat agavesiroop. Dit laten we even mee pruttelen en dan serveren we de vegan cacciatore direct. Eet lekker met bijvoorbeeld een koude aardappelsalade.
Wat eet je lekker bij vegan cacciatore?
Nu kun je echt van alles eten bij deze vegan cacciatore. Maar onze voorkeur gaat uit naar een koude aardappelsalade en eventueel met wat sperzieboontjes.