Meteen naar de content

Vegan kippensoep

Vegan kippensoep

Deze heerlijke vegan kippensoep, bomvol groenten, warmt je lichaam helemaal op. Lekker gezond en ook een perfecte soep voor als je je minder fit voelt. Dit gerecht hebben wij dan ook standaard in de vriezer liggen. Dus erg handig om altijd een voorraadje te hebben. We zijn blij dat we dit recept dan ook met je kunnen delen.


De Peas Maker Stukjes zijn niet alleen een goede bron van eiwitten maar ook een heerlijke vulling voor in deze soep. De combinatie van de romige vegan kippensoep met de krokante bladerdeeg stukken zijn een match made in heaven.


We zijn heel benieuwd wat je van dit recept gaat vinden. Maak lekker een grote pan en geniet er dagen van! Alvast veel kookplezier.

Sander

28-2-2023 

"Heerlijk om mee te koken, heerlijk om te eten! Heel veelzijdig en goed naar smaak te maken. Soep, curry’s, stoofpotjes: noem het maar op!"

Vegan curry - review - Peas Maker
Geen vlees eten

Vegan kippensoep

(soja- en glutenvrij)

Aantal: 5-6 personen

Totale tijd: 45 minuten

Vegan kippensoep

(soja- en glutenvrij)

Aantal

5-6 personen

Totale tijd

45 minuten

Ingrediënten

Voor de Peas Maker Stukjes

  • 6 el (80 g) plantaardige boter
  • 1 (100 g) witte of gele ui
  • 1 (190 g) winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 250 g champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 45 g bloem (glutenvrij)
  • 450 g aardappels (vastkokend)
  • 100 g Peas Maker Stukjes
  • 1500 ml groentebouillon (3 blokjes groentebouillon + 1500 ml water)
  • 1 el appelazijn
  • ½ tl zout, naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 50 g doperwten, bevroren
  • 140 g mais
  • 120 ml haverroom (of andere plantaardige room)

Eet lekker met: stokbrood of stukken bladerdeeg* (glutenvrij)


Garneer met: verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het


1.

Snipper de ui, snij de wortel in plakjes en de bleekselderij in kleine blokjes.

2.

Smelt de plantaardige boter in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak voor ongeveer 5 minuten.

3.

Snij de champignons ondertussen in plakjes en hak de knoflook fijn. Voeg ook toe aan de pan en bak nog eens voor 5 minuten. Vergeet niet om af en toe te roeren.

4.

Voeg de bloem toe en blijf roeren voor 1 minuut.

5.

Schil de aardappels en snij in hapklare stukken. Voeg toe aan de pan samen met de droge Peas Maker Stukjes (direct vanuit de verpakking), de groentebouillon, de appelazijn, het zout en de versgemalen zwarte peper. Roer alles goed en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat koken voor ongeveer 15 minuten, met de deksel op de pan. Of tot de aardappels gaar zijn.

6.

Haal de deksel van de pan en voeg de doperwten, mais en haverroom toe. Laat nog voor 5 minuten koken of tot de doperwten zacht zijn. 

7.

Serveer direct en eet lekker met bijvoorbeeld gebakken bladerdeeg stukken* en garneer eventueel af met verse peterselie.

*Gebakken bladerdeeg stukken maken is supersimpel. Verwarm je oven voor zoals staat beschreven op de verpakking. Rol het bladerdeeg uit en leg met de kant met het bakpapier (dit plakt waarschijnlijk al aan het bladerdeeg) op een bakplaat. Leg vervolgens bakpapier op het bladerdeeg en leg hier een andere bakplaat op zodat het bladerdeeg volledig bedekt is. Leg dan een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een ovenschaal erop. Zo kan het bladerdeeg niet rijzen tijdens het bakken. Dat is belangrijk want het bladerdeeg moet plat blijven. Haal uit de oven en laat vervolgens helemaal afkoelen op een koelrek. Breek het bladerdeeg vervolgens in stukken. 

Seraphim

22-2-2023 

"Heerlijk de vega kippensoep, zo blij met alle recepten."

Gezonde maaltijd

Ben jij ook zo dol op recepten waar je meteen, in één keer, een flinke hoeveelheid van kan maken? Neem dan ook eens een kijkje bij de volgende recepten. We denken dat je deze dan ook erg lekker gaat vinden:


Vegan saté curry

Vegan groene curry

Vegan lasagne

Vegan hartige taart

Vegan shepherd’s pie

Plantaardige eiwitten

Wat is vegan kippensoep?

Deze vegan kippensoep kun je een beetje vergelijken met kippensoep, alleen hierin gebruiken wij de Peas Maker Stukjes in plaats van kip. Daarnaast zit deze soep ook lekker vol met groenten. Wij hebben gekozen voor wortel, champignons, bleekselderij, aardappels, mais en doperwten. Uiteraard kun je hierin variëren.

Groenten die ook lekker zijn als variatie in deze soep zijn bijvoorbeeld: paprika, broccoli, prei en courgette. Maar ook hierin geldt weer, kies wat jij lekker vindt.

Vegan kippensoep

Hoe maak je vegan kippensoep?

Vegan kippensoep maken is helemaal niet moeilijk. En, omdat je meteen een grote pan maakt kan je makkelijk veel mensen serveren of een groot deel invriezen voor later.


We smelten eerst de plantaardige boter in een soeppan op middelhoog vuur. Hierin fruiten we de ui samen met de wortel en de bleekselderij. Daarna voegen we de champignons en knoflook toe. Dit bakken we ook voor een paar minuten mee. Dan strooien we wat bloem in de pan en dit bakken we kort. Vervolgens kunnen de stukken aardappels en de droge Peas Maker Stukjes erbij samen met de groentebouillon, de appelazijn, het zout en de versgemalen zwarte peper. Dit roeren we goed en dan koken we het geheel op laag vuur. Als laatste gaan de doperwten, de mais en de haverroom erbij. Dit koken we nog even kort mee.


Bij het serveren, garneren we de soep met wat verse peterselie en we eten dit lekker met wat gebakken bladerdeeg stukken.

Groentesoep

Kun je deze vegan kippensoep voorbereiden? 

Uiteraard kun je deze vegan kippensoep voorbereiden. Dat is juist lekker, dan trekken de smaken goed in. 

Koelkast

Nadat je de vegan kippensoep hebt gemaakt, zorg er dan voor dat alles volledig is afgekoeld. Daarna kun je het bewaren in de koelkast voor een paar dagen. De vegan kippensoep kun je simpelweg weer opwarmen in de magnetron of in een pan op het vuur.

Invriezen

Wil je de vegan kippensoep invriezen? Ook dit kan prima. Portioneer de soep naar gewenste hoeveelheid en bewaar in de vriezer. Laat vervolgens weer ontdooien voordat je de vegan kippensoep wilt gaan eten. Warm op in de magnetron of in een pan op het vuur.
Bladerdeeg stukken

Wat eet je lekker bij deze vegan kippensoep?

Je hoeft natuurlijk niet iets bij deze vegan kippensoep te eten. Het is al een heerlijke, volle en vullende soep van zichzelf. Maar uiteraard kun je kiezen voor bijvoorbeeld stokbrood of ander soort brood. Maar bij deze soep vinden wij het altijd lekker om er krokante bladerdeeg stukken bij te eten. Dit dippen we dan in de soep. Echt, een aanrader om eens te proberen.

In het recept voor de vegan kippensoep leggen we je ook uit hoe je deze simpele krokante bladerdeeg stukken kunt maken. Geloof ons, het is zo makkelijk en zeker een aanrader om eens te proberen.
Vegan kippensoep

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @peasmaker.nl op Instagram of Facebook en hashtag het met #peasmaker zodat we al het lekkers kunnen zien. Vinden we superleuk!

Gratis e-book

Ontvang meteen 4 heerlijke recepten zonder vlees.