Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan kippensoep
Deze heerlijke vegan kippensoep, bomvol groenten, warmt je lichaam helemaal op. Lekker gezond en ook een perfecte soep voor als je je minder fit voelt. Dit gerecht hebben wij dan ook standaard in de vriezer liggen. Dus erg handig om altijd een voorraadje te hebben. We zijn blij dat we dit recept dan ook met je kunnen delen.
De Peas Maker Stukjes zijn niet alleen een goede bron van eiwitten maar ook een heerlijke vulling voor in deze soep. De combinatie van de romige vegan kippensoep met de krokante bladerdeeg stukken zijn een match made in heaven.
We zijn heel benieuwd wat je van dit recept gaat vinden. Maak lekker een grote pan en geniet er dagen van! Alvast veel kookplezier.
Vegan kippensoep
(soja- en glutenvrij)
Aantal: 5-6 personen
Totale tijd: 45 minuten
Vegan kippensoep
(soja- en glutenvrij)
Aantal
5-6 personen
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
Voor de Peas Maker Stukjes
- 6 el (80 g) plantaardige boter
- 1 (100 g) witte of gele ui
- 1 (190 g) winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 250 g champignons
- 3 teentjes knoflook
- 45 g bloem (glutenvrij)
- 450 g aardappels (vastkokend)
- 100 g Peas Maker Stukjes
- 1500 ml groentebouillon (3 blokjes groentebouillon + 1500 ml water)
- 1 el appelazijn
- ½ tl zout, naar smaak
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 50 g doperwten, bevroren
- 140 g mais
- 120 ml haverroom (of andere plantaardige room)
Eet lekker met: stokbrood of stukken bladerdeeg* (glutenvrij)
Garneer met: verse peterselie (optioneel)
Zo maak je het
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
*Gebakken bladerdeeg stukken maken is supersimpel. Verwarm je oven voor zoals staat beschreven op de verpakking. Rol het bladerdeeg uit en leg met de kant met het bakpapier (dit plakt waarschijnlijk al aan het bladerdeeg) op een bakplaat. Leg vervolgens bakpapier op het bladerdeeg en leg hier een andere bakplaat op zodat het bladerdeeg volledig bedekt is. Leg dan een zwaar voorwerp, bijvoorbeeld een ovenschaal erop. Zo kan het bladerdeeg niet rijzen tijdens het bakken. Dat is belangrijk want het bladerdeeg moet plat blijven. Haal uit de oven en laat vervolgens helemaal afkoelen op een koelrek. Breek het bladerdeeg vervolgens in stukken.
Seraphim
22-2-2023
"Heerlijk de vega kippensoep, zo blij met alle recepten."
Ben jij ook zo dol op recepten waar je meteen, in één keer, een flinke hoeveelheid van kan maken? Neem dan ook eens een kijkje bij de volgende recepten. We denken dat je deze dan ook erg lekker gaat vinden:
Wat is vegan kippensoep?
Deze vegan kippensoep kun je een beetje vergelijken met kippensoep, alleen hierin gebruiken wij de Peas Maker Stukjes in plaats van kip. Daarnaast zit deze soep ook lekker vol met groenten. Wij hebben gekozen voor wortel, champignons, bleekselderij, aardappels, mais en doperwten. Uiteraard kun je hierin variëren.
Groenten die ook lekker zijn als variatie in deze soep zijn bijvoorbeeld: paprika, broccoli, prei en courgette. Maar ook hierin geldt weer, kies wat jij lekker vindt.
Hoe maak je vegan kippensoep?
Vegan kippensoep maken is helemaal niet moeilijk. En, omdat je meteen een grote pan maakt kan je makkelijk veel mensen serveren of een groot deel invriezen voor later.
We smelten eerst de plantaardige boter in een soeppan op middelhoog vuur. Hierin fruiten we de ui samen met de wortel en de bleekselderij. Daarna voegen we de champignons en knoflook toe. Dit bakken we ook voor een paar minuten mee. Dan strooien we wat bloem in de pan en dit bakken we kort. Vervolgens kunnen de stukken aardappels en de droge Peas Maker Stukjes erbij samen met de groentebouillon, de appelazijn, het zout en de versgemalen zwarte peper. Dit roeren we goed en dan koken we het geheel op laag vuur. Als laatste gaan de doperwten, de mais en de haverroom erbij. Dit koken we nog even kort mee.
Bij het serveren, garneren we de soep met wat verse peterselie en we eten dit lekker met wat gebakken bladerdeeg stukken.
Kun je deze vegan kippensoep voorbereiden?
Uiteraard kun je deze vegan kippensoep voorbereiden. Dat is juist lekker, dan trekken de smaken goed in.