Wij, en derde partijen, maken op onze website gebruik van cookies. Dit is voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Kies je voor 'Niet akkoord', dan plaatsen we alleen functionele cookies. Door op ‘Accepteren’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze privacy statement.
Vegan vol au vent
Vegan vol au vent is echt een feestelijk gerecht dat je makkelijk maakt (in maar 25 minuten), handig kunt voorbereiden en waar iedereen van gaat smullen. Na meerdere keren testen kunnen we dan eindelijk het recept met je delen voor vegan vol au vent. Het is zo lekker geworden en een perfect gerecht voor elk moment maar extra speciaal voor tijdens de feestdagen.
Of je het nu gaat maken als voorgerecht of als hoofdgerecht, een ding weten we zeker, deze vegan vol au vent gaat een hit worden. Dit recept is ook helemaal sojavrij en we delen ook hoe je het glutenvrij kunt maken.
We zijn dan ook heel benieuwd wat je van dit recept gaat vinden. Alvast veel kookplezier en eet smakelijk.
Vegan vol au vent
(sojavrij met glutenvrije optie)
Aantal: 6 pasteibakjes
Totale tijd: 25 minuten
Vegan vol au vent
(sojavrij met glutenvrije optie)
Aantal
6 pasteibakjes
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
Voor de Peas Maker Stukjes
- 80 g Peas Maker Stukjes
- 1 el appelazijn
- ¾ tl uienpoeder
- ½ tl zout
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl paprikapoeder
Voor de vegan ragout
- 375 ml koude groentebouillon (1 blokje groentebouillon met 375 ml gekookt water)
- 40 g plantaardige boter
- 40 g bloem (of glutenvrije bloem)
- 1 el sherry of cognac
- 1 ½ el haverroom
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
- 6 pasteibakjes (vegan)
Garneer eventueel met: verse peterselie.
Eet lekker met: salade, broccoli, sperziebonen, wortel, doperwten, gebakken champignons en frietjes of aardappelkroketjes. Eigenlijk kun je het met allerlei soorten groenten eten. Kies vooral wat je zelf lekker vindt.
Zo maak je het
1.
2.
3.
4.
5.
Tip: Maak je dit recept voor tijdens de kerstdagen? Dan is het leuk om te weten dat er vaak rond deze tijd pasteibakjes in de vorm van een ster te verkrijgen zijn in sommige supermarkten. Extra feestelijk en gezellig. De meeste pasteibakjes zijn gewoon vegan maar zorg altijd dat je even kijkt naar de ingrediënten op de verpakking.
Wil je weten hoe je dit recept makkelijk kunt voorbereiden? Lees dan even verder in de tekst hieronder.
Ben je nog op zoek naar andere leuke recepten, met de Peas Maker Stukjes, om te maken voor tijdens de feestdagen? Dan raden we je aan om een van de volgende recepten ook eens te proberen:
• Vegan bapao
Wat is vegan vol au vent?
De kans is groot dat je vol au vent al kent aangezien het een echte klassieker is. Een pasteibakje gemaakt van bladerdeeg, wordt gevuld met een ragout, vaak gemaakt van vlees, wat weer afgedekt wordt met een dakje van bladerdeeg. Vaak in de koudere tijd zie je de pasteibakjes alweer in de supermarkten liggen. Dit gerecht wordt dan ook vaak gegeten tijdens de feestdagen. Een heerlijk gerecht dat je als een voorgerecht maar ook als een hoofdgerecht kunt serveren.
Vegan versie
Dit gerecht kun je heel makkelijk vegan maken met de Peas Maker Stukjes. En, wat ook zo fijn is, je kunt de ragout ook simpelweg een dag eerder maken. Dan hoef je het alleen de volgende dag nog op te warmen. Uiteraard is ons recept helemaal vegan maar ook helemaal sojavrij. En, je kunt het ook makkelijk glutenvrij maken. Deze vegan versie voor vol au vent is gewoon zo lekker, je zult je vingers erbij aflikken.
Hoe maak je vegan vol au vent?
Wat eet je lekker bij vegan vol au vent?
Kun je vegan vol au vent voorbereiden?
Vegan ragout voorbereiden
Koelkast
Maak de vegan ragout en laat helemaal afkoelen. Bewaar voor maximaal 2 dagen in de koelkast. Zodra je het wilt gaan serveren, haal je de vegan ragout uit de koelkast en doe je alles in een pannetje. Warm het geheel rustig op, op een laag vuurtje. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Zodra alles warm is kun je het direct serveren.
Invriezen
Maak de vegan ragout en laat helemaal afkoelen. Bewaar in de vriezer. Laat de bevroren vegan ragout eerst ontdooien op kamertemperatuur. Warm het geheel rustig op in een pannetje op een laag vuurtje. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Zodra alles warm is kun je het direct serveren.